“Наразі закриті станції Амвросіївка, Антрацит, Артемівськ, Борисівка, Воскресенська, Горлівка, Дебальцеве, Довжанська, Комунарськ, Курдюмівка, Луганськ, Лутугине, Попасна, Розсипна, Старобільськ, Стаханів, Штерівка та інші. Вантажні вагони на ці станції не відправляються, оскільки Укрзалізниця запровадила конвенційні обмеження на перевезення вантажів”, - йдеться в повідомленні на сайті “Укрзалізниці”.

У прес-службі зазначили, що основним Чаплинським залізничним напрямком з Донецька на західні регіони України курсувало 70% вантажних поїздів.

Читайте також: Укрзалізниця безкоштовно перевозитиме пасажирів із зони АТО

Раніше більшість вантажів з Донбасу до інших регіонів України перевозилися через Донецьк – Красноармійськ – Чаплине. У зв’язку з пошкодженою інфраструктурою нині вантажопотоки прямують через Ясинувату – Констянтинівку – Слов’янськ – Лозову та у напрямку Маріуполя. Однак це дозволяє перевозити лише 40% вантажів.

Окрім того, залишається замінованою станція Дебальцеве. Постраждала інфраструктура однієї з найбільших вантажних станцій України – Ясинуватої. На перегоні Донецьк – Ясинувата працює одна колія з трьох, від Ясинуватої до станції Донецьк-Північний – одна з чотирьох.

Зазначимо, за словами заступника генерального директора Укрзалізниці Віталія Жураківського, потрібно понад 300 млн грн на відбудову об’єктів, які постраждали внаслідок бойових дій і терактів.