Про відмову Мельниченка, у зв’язку з якою тяжко дійти правди та доводити суддям достовірність цих записів, повідомила представник Мирослави Гонгадзе у суді Валентина Теличенко.

"На засідання в понеділок Микола Мельниченко прийшов без адвоката, пояснивши це тим, що не потребує його послуг для допиту в якості свідка в рамках цього засідання. Після цього суд попросив того свідка, який був запрошений окрім Мельниченка, прийти іншим разом, а продовжувати допит Мельниченка", – зазначила Валентина Теличенко.

Вона додала, що на частину її запитань свідок відмовився давати відповіді, і суд дозволив йому це робити.

"Насправді свідок забов‘язаний відповідати на всі запитання щодо обставин, які стосуються злочину", – зауважила Теличенко.

Свою позицію, за словами адвоката, екс-майор УДО обгрунтовував тим, що відповіді на подібні питання він уже надавав на допиті як свідок у іншій справі - стосовно другого президента України Леоніда Кучми.

"Звичайно, ми не сумніваємося у тому, що такі розмови мали місце, бо співрозмовники впізнали себе на тих записах. Але через те, що Мельниченко часом дає плутані відповіді на обставини процесу записів, тяжко дійти правди та доводити судді достовірність цих записів", – заявила Теличенко.

Допит екс-майора Управління державної охорони Миколи Мельниченка Печерський районний суд міста Києва продовжить у вівторок об 11:00.

Нагадаємо, сьогодні Печерський райсуд продовжив розгляд справи Олексія Пукача щодо вбивства Георгія Гонгадзе. Минулого тижня судове засідання було перенесено через відсутність у захисника Мельниченка свідоцтва допуску до держтаємниці.