На лондонській експозиції можна знайти безліч інноваційних рішень для дому, які полегшать життя і перетворять нудні побутові справи на розваги.

Наприклад, хай-тек дзеркало Cybertecture Mirror. Так, у нього все ще можна дивитися під час ранкового туалету, але чи варте воно $7 000? Варте. Адже це не просто дзеркало, а інформаційна мультимедійна платформа, яка інформує про погоду, новини, дозволяє користуватися різними соціальними мережами. Також можна перевірити вагу і отримати поради, як залишатися у формі.

Чого варта і кухня-трансформер Petra від TM Italia. Натиснувши кнопку, можна висунути, розвернути чи навпаки сховати стільниці. Так само плиту і піч. Економія місця - наяву. Готуючи їжу, нудьгувати точно не доведеться - кухня водночас є мультимедійним центром з телебаченням та Інтернетом. Коштує комплекс Petra $165 000.

"Це перша у світі кухня-трансформер. Усе начиння зібране в одній тумбі. Окремі елементи можна висунути у разі потреби, а потім сховати. Це дуже зручно і дозволяє зекономити місце", - каже експерт з технологій Ентоні Ґуді.

Ось ще одне рішення для тих, кому постійно не вистачає простору. Або кому потрібні найкомфортніші умови для ведення бізнесу. Хай-тек ліжко, сховане у стелі, може спуститися вниз за лічені секунди і перетворити робочий кабінет на спальню.

"З таким ліжком легко оперувати простором свого помешкання. Захотіли - забрали ліжко, ось вам і робочий кабінет. Настала ніч - йти нікуди непотрібно. Вартість цього ліжка - $16 500", - каже експерт з технологій Ентоні Ґуді.

Не дешево, але технології вимагають жертв. Чималу суму доведеться викласти і за інноваційний чайний столик від The Games Room Company. $11 500 - і ви можете грати у комп'ютерні забавки на його поверхні. Люстра від First Class Lighting Ltd, яка дозволяє змінювати висоту, коштує "всього" $5 000. А кімнатне крісло-гойдалка Long Form Library і за сумісництвом бібліотека обійдеться майже у $12 000.