Беззастережно вимоги законодавства України було дотримано як при створенні проекту власного виробництва "Жди меня в Новий рік", так і при постановці в ефір новорічних програм, створених сторонніми виробниками, - сказано у заяві, опублікованій на сайті телеканалу в ніч на вівторок.

При цьому, всі звинувачення, викладені на адресу "Інтера" 1 січня 2015 в українських ЗМІ, в заяві розцінюють як тиск на канал.

"Критичні заяви на адресу "Інтера", які з'явилися, є безпредметними і необґрунтованими. Подібні заяви ми розцінюємо як провокацію і політичний тиск на ЗМІ", - заявляють на каналі.

"Телеканал "Інтер" дотримується принципів дотримання законів і виступає за повагу і цивілізоване ставлення як до глядачів, так і до виробників телевізійного продукту", - резюмується в заяві.

Нагадаємо, на телеканалі “Інтер” в новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських зірок, які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.Серед них – Валерія, Олег Газманов, Микола Басков та інші.

Секретар РНБО Олександр Турчинов хоче, щоб Нацрада з питань телебачення і радіомовлення негайно розглянула питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер".

Як відомо, міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що ініціюватиме в Раді законопроект, згідно з яким одіозних російських артистів буде заборонено показувати на українських телеканалах.

Віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко пропонуватиме Кабінету Міністрів припинити мовлення телеканалів, які популяризують російську пропаганду.