За словами лікарів, нині більшість будівель - мало не тріщать по швах, деякі ж взагалі споруджені ще у XIX столітті. Новий комплекс замінить 4 корпуси, які нині вже вибули з лікувального процесу.

“Сьогодні прийняте рішення про знесення цих зношених корпусів. Це приблизно 3 тисячі кв. метрів, і на цьому місці побудова нового великого корпусу, площею 35-37 тис. кв. метрів - це в 10 разів більше”, - сказав генеральний директор НДСЛ "Охматдит" МОЗ України Юрій Гладун.

У новому 9-поверховому корпусі розташують відділення неврології, ЛОР і дитячої гінекології, педіатрії та онкогематології. Їх будуть вводити впродовж етапового будівництва. До кінця року зведуть фундамент і обіцяють розпочати закупівлю обладнання.

“В цьому році буде аванс на закупівлю нового медичного інженерного обладнання, встановлюватися воно буде в наступному році. Наступні поверхи, згідно з нашим планом, введуть до середини 2013 року”, - каже заступник директора ДП "Інфраструктурні проекти" Руслан Коваль.

За рік - прогнозують проектувальники - у новому комплексі з’явиться три сотні ліжок - для відділень онкогематології та дитячої хірургії. А на місці старих приміщень - для дітей спорудять парк.