“Там не передавати, не пересидіти. Запасного виходу не має. Тобто вони в пастці знаходяться. Швидше за все вже не живі”, - каже керівник гірничо-рятувальної служби м. Свердловськ Сергій Калітвінцев.

За попередніми даними, вогонь виник на глибині більш як 80 метрів. З невідомих причин загорілось дерев’яне перекриття та тирса. Скоріш за все гірники намагались загасити полум’я самостійно, проте лише згаяли час - кажуть свідки трагедії.

Видобуток вугілля на шахті імені Володарського, що була закрита 15 років тому, здійснювався незаконно, - кажуть правоохоронці. Зараз шукають роботодавця, що найняв гірників та шахтаря, що врятувався. Останній має дати свідчення.

“Територія взята людиною, не можу сказати прізвище, взята в оренду ніби для випасання худоби. Ми ж розуміємо, що для видобування вугілля. Сподіваємося, що винних знайдемо”, - каже заступник прокурора Луганської області Микола Горпенюк.

За фактом незаконного видобутку вугілля прокуратура області порушила кримінальну справу. Жодних відшкодувань родини гірників не отримають, адже трудових угод з шахтарями не укладали.