"З 03.30 до 04.00 22 липня було здійснено повторний обстріл позицій з реактивних систем залпового вогню "Град" (до 7 залпів). Втрат особового складу немає", - йдеться у повідомленні.

Загалом впродовж ночі терористи обстрілювали позиції прикордонників з артилерійської зброї та мінометів близько 7 разів.

Окрім того, у районі населеного пункту Шевченкове прикордонниками виявлено сліди заїзду з території Росії до 14 автомобілів з метою застосування реактивних систем "Град", які зайняли позиції в полі та виконали стрільби по позиціях українських сил (про що свідчать сліди на землі та спалена трава).

Факт порушення державного кордону задокументовано, відповідні фото- та відеоматеріали будуть направлені в МЗС України та російській стороні.

Нагадаємо, МВС отримало незаперечні докази того, що бойовики з "ЛНР" і "ДНР" ведуть переговори про отримання з Росії партії фосфорних боєприпасів для використання в установках залпового вогню "Град". Про це заявив радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.