Про це повідомляє у Facebook "Пошукова ініціатива Майдану".

“Пізно вночі Майдан сколихнули два потужні вибухи. Зі слів очевидців інцидент стався о 3:20 біля наметів по вул. Архітектора Городецького. Одного чоловіка поранило в ногу та живіт. Схоже на осколки. Пошукова ініціатива Майдану почула 2 версії: з даху хтось кинув вибухівку. Інша: невдалий феєрверк. На місце події примчали 3 швидкі. Весь Майдан на ногах. Люди побоюються повторення”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ярема вимагає звільнити адмінбудівлі в Києві: можливий силовий варіант

“Центральна Рада Сотень Майдану” пише, що вказаний інцидент стався після того, як 17 липня близько 21:00 біля блокпоста "Михайлівський" з'явився мер Києва Віталій Кличко з групою людей і спробував забрати шини з барикади.

“18: 07 о третій годині ночі відбувся черговий напад на майданівців. Була здійснена провокація із застосуванням вогнепальної зброї та бойових гранат РГД-5. Є поранені!”, - зазначили активісти.

Крім того, за даними самооборонівців, о 5 годині ранку 18 липня по вулиці Михайлівській невідомі підпалили склад використаних шин. "Підпал був виявлений майданівцями та ліквідований за допомогою пожежників", - наголошується в повідомленні.

Як відомо, вночі 7 липня користувачі соцмереж повідомили про стрілянину на Майдані Незалежності у Києві. Згідно з даними київської міліції, внаслідок стрілянини на Майдані Незалежності у ніч на 7 липня до лікарні доставили чотирьох людей.