“Київ. Майдан. Багато людей! Зі сцени виступають Яценюк, Кличко, Тягнибок. Майдан мобілізований”, - написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.


Активіст Євромайдану Зорян Шкиряк написав у Facebook, що на Майдані зібралося близько 50 тисяч людей.

“Ми тримаємо оборону!.. Ніякої паніки і розпачу. Все під контролем. Майдан постійно наповнюється людьми і зараз нас вже близько 50 тисяч. Сили самооборони Майдану приведені у повну бойову готовність і готові дати відсіч будь-яким зазіханням провокаторів, а також захистити Майдан від безчинств "Беркуту". Вірогідність штурму ще зберігається, не дивлячись на заяви МВС, бо вони - брехуни!”, - пише активіст Зорян Шкиряк.

Нагадаємо, в урядовий квартал приїхав з десяток автобусів "Беркуту". Всі вони розмістилися в дворі Верховної Ради. Кажуть, їхня мета - не допустити, аби майданівці завадили ухвалити бюджет. Одразу за кілька кроків в Маріїнському парку вишикувались колони хлопців спортивної статури. Кажуть, що приїхали з різних областей на допомогу спецпризначенцям.

Політичний аналітик Павло Нусс вважає, що мобілізація “беркутівців” у центрі Києва відбувається для забезпечення безперешкодного засідання Верховної Ради, на якому мають обговорити та прийняти бюджет-2014.

Раніше нардеп Анатолій Гриценко отримав повідомлення з планом сьогоднішнього штурму Майдану. Політик наводить деталі цієї схеми, але й наголошує, що поки що перевіряє та уточнює інформацію.

У столичній міліції заявили, що сьогодні для охорони центральної частини Києва не залучатимуть додаткових сил міліції, і закликають не піддаватися на провокації.