"Ми продовжуємо закликати українську владу, що вони дали зобов'язання не тільки ЄС, а й людям. У моєму обговоренні з президентом Януковичем він говорив про свої амбіції щодо Угоду про асоціацію, і щоб були сильні відносини як з нами, так і з сусідньою Росією. Це - підхід, якого ми будемо дотримуватись", - заявила Кетрін Ештон на прес-конференції у Брюсселі після закінчення засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

За її словами, Євросоюз має намір повернутись до обговорення українського питання на наступному засіданні Ради ЄС вже у рамках обговорення Східного партнерства.

"Ми повернемося до більш широкого обговорення Східного партнерства на наступному засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ. Але це (незастосування санкцій, але переконування, - "24") - базис, на основі якого ми будемо рухатись вперед", - додала вона.

До слова, сенатори США Джон МакКейн та Бен Кардин представили законопроект розширення дії закону Магнітського на цілий світ - "Global Human Rights Accountability Act". Серед країн опинилася й Україна.