"Бойовики чинили шалений опір. З території Росії на допомогу терористам, що оборонялися, прибув підрозділ найманців, оснащених, крім стрілецької зброї, і мінометами. По силовиках відкрили мінометний вогонь. Українські силовики, які діють у цьому районі, не були оснащені мінометами. Під час хаотичного мінометного обстрілу, внаслідок розриву однієї з мін, був поранений російський митник", — написав Тимчук у Facebook.

Він наголосив, що присутність в зоні пункту пропуску "Довжанський" російського митника свідчить про те, що російська сторона продовжує у співпраці з терористами здійснювати пропуск через кордон громадян та автотранспорту. Тоді як про закриття пункту пропуску "Довжанський" українська сторона (Держприкордонслужба і Кабмін України) повідомила ще на початку червня.

"Згідно з двосторонніми домовленостями, Росія повинна була припинити роботу пункту пропуску зі свого боку, однак з незрозумілих причин цього не зробила, порушивши міжнародні домовленості", — додав Тимчук.

Тим часом Президент України Петро Порошенко заявив, що сили АТО тимчасово припиняють бойові дії з п'ятниці на тиждень. З 20 червня по 27 червня терористи мають скласти зброю.