Про це заявила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, повідомляє прес–служба Кабміну.

Міністр наголосила, що найбільша їх кількість сконцентрована у Києві (7,3 тис. вакансій, з числа переселенців щодо працевлаштування звернулося 314 громадян), Дніпропетровській (7,5 тис. вакансій – звернулося 117 переселенців), Харківській (2,7 тис. вакансій – звернулося 74 переселенця) та Київській (2,4 тис. вакансій – звернулося 77 переселенців) областях.

За її словами, майже 26 тисяч вакансій, які сьогодні пропонуються в Україні, – професії слюсарів, токарів, електрогазозварювальників, водіїв, робітників з ремонту електричного обладнання та інших представників робітничих професій.

Крім того, ринку праці сьогодні необхідні й висококваліфіковані фахівці, такі як бухгалтери, економісти, лікарі, інженери з відповідним досвідом роботи та високим рівнем кваліфікації, а також ІТ-спеціалісти, державна служба зайнятості надає в цілому понад 14 тис. таких вакансій.

Людмила Денісова також зазначила, що сьогодні є можливість працевлаштуватися працівникам сфери торгівлі та послуг (6714 вакансій), технічним службовцям (1824 вакансій), а також кваліфікованим робітникам сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1251 вакансія).

"Уряд розуміє, що проблема працевлаштування є дуже актуальною для громадян, які вимушені покидати свої помешкання і роботу через ситуацію, яка склалася в Криму та на Сході країни. І сьогодні ми маємо можливість надати їм робочі місця, які зараз у нас є, їм лише необхідно звернутися до Державної служби зайнятості", — підкреслила Міністр.

Окрім цього, Міністерство соціальної політики працює над новою програмою працевлаштування в Україні з урахуванням потреби забезпечення робочими місцями переселенців зі східних регіонів України.

До слова, за оновленими даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, уже 38 тисяч людей переселились з окупованої АР Крим та східних українських областей за період від березня цього року.