Завдяки журналістським матеріалам, питання законності тендерних закупівель дитячого харчування в Донецьку отримало чималого розголосу., пише видання "Deutsche Welle".

Зокрема, в їх матеріалах повідомлялося, що картопля і курятина у більшості донецьких навчальних закладах закуповувалася за цінами, які значно перевершують ринкові.

"Зараз проводиться перевірка на виявлення можливих порушень", — повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

Втім, там також зазначили, що в чинному законодавстві не прописані норми ліміту цін для тендерних закупівель, повідомляють у виданні.

Незважаючи на те, що представники центральних органів влади визнали факт зловживання в роботі тендерних комітетів, місцеві чиновники доводять, посилаючись на документи, що ситуація з дитячим харчуванням є більш ніж задовільною.

"Перевірки, проведені всіма контролюючими службами всіх дитячих установ по Україні, дозволили усунути дуже багато порушень", — зазначив у своєму коментарі DW уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко.

Політик також повідомив, що цьогоріч буде значно менше порушень у цій сфері, оскільки тепер кожен тендер знаходиться під особистим контролем прокуратури. Він вважає, що дитяче харчування може стати більш якісним, так як у 2012 році суми на дитяче харчування в бюджетах всіх рівнів збільшені.

Нагадаємо, нещодавно голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький сказав, що потрібно зробити чітку схему аудиту та контролю для того, щоб шкільне харчування було повноцінним і належної якості.