Про це повідомляє сайт Держприкордонслужби.

Чоловік намагався залишити Україну в пішому порядку через пункт пропуску "Успенка", що на Донеччині.

"Оглядаючи його речі, охоронці кордону знайшли купу речей, серед яких: посвідчення народного ополченця "ДНР", підписане командуючим Стрелковим І.І., блокнот із записами контактних телефонів та інструкціями з виходу на зв'язок, карти Слов’янська, Краматорська, Донецька, Амвросіївки, роздруковані з інтернету, 4 комплекти військової польової форми та 3 пари армійського взуття, ніж, пилку по металу, набір інструментів, протигаз, підсумок для магазинів, банківські картки, дві радіостанції з запасними антенами та зарядними пристроями, GPS навігатор, 3 мобільні телефони та фотоаппарат", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, формальною причиною затримання громадянина Росії стала відсутність у нього міграційної картки.

Під час спілкування поплічник Стрілкова помітно хвилювався та не зміг пояснити звідки він їде і яким шляхом потрапив на територію України.

Наразі затриманого передали до антитерористичного центру.

Окрім цього, речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що прикордонна служба РФ продовжує практику пропуску терористів на територію України лише в односторонньому напрямку.

"Росіяни укріплюють пункти пропуску з метою недопущення повернення найманців, які починають тікати з України. На в'їзді до РФ відбувається повний огляд всіх транспортних засобів без виключення", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, терористи обстріляли в ніч на 8 липня пункти пропуску "Довжанський" і "Дяково" в Луганській області та ще два місця дислокації тактичних груп, місце розташування яких не розголошується.