Такі дані стало відомо за підсумками перших виборів в країні, після падіння в лютому минулого року режиму президента Хосні Мубарака.

Як повідомляє Вища виборча комісія, лідирує на виборах політичне крило забороненого при Мубараку руху Брати-мусульмани — Партія свободи і справедливості, яка вже завоювала 204 із 498 місць у Народних зборах.

Більш консервативна партія салафітска Ан-Нур отримує 110 місць в парламенті.

При цьому обидві політичні сили мають всі шанси поліпшити свої результати в ході повторного голосування по одномандатних округах.

Третє і четверте місце займають ліберальна партія Вафд і блок світських партій Аль-Кутла.

Єгипетські ЗМІ повідомили, що, можливо, більш помірна Партія свободи і справедливості буде йти до коаліції з ліберально-демократичними силами в парламенті і дистанціюється від салафітскої партії Ан-Нур.

Згідно з процедурою, вибори в Єгипті проходять у три етапи, кожний з яких розділений на два тури. Другий тур завершального третього етапу відбудеться 10-11 січня в 9 єгипетських провінціях. Офіційні остаточні підсумки парламентських виборів будуть оголошені 13 січня, а 29 січня мають стартувати вибори у верхню палату єгипетського парламенту — Консультативна рада.