У проекті, поданому нардепами Анатолієм Кінахом, Борисом Тарасюком та Сергієм Пашинським, йдеться, що "враховуючи активний процес підготовки конституційних змін, що триває на сьогодні, одним із ключових питань яких є децентралізація влади".

Громадянам України пропонують відповісти на два питання:

”1) Чи підтримуєте ви територіально цілісну Україну в межах території, визначеної Конституцією України, як суверенну і незалежну, демократичну, унітарну та європейську державу з широкими повноваженнями регіонів і територіальних громад?
Так Ні

2) Чи підтримуєте ви запровадження за рішенням відповідних місцевих рад на окремих територіях використання поряд з державною мовою російської чи іншої мови, на яких говорять більшість населення відповідної території, як регіональних мов, офіційний статус яких визначений законом?
Так Ні".

Нагадаємо, 11 травня сепаратисти планують провести в Донецькій і Луганській областях референдуму про статус так званої “Донецької народної республіки”. До референдуму планують включити одне питання: "Чи підтримуєте ви державну самостійність Донецької народної республіки?".