"В Україні і Польщі співробітникам УЄФА будуть надавати допомогу приблизно 5 500 волонтерів, однак кількість бажаючих взяти участь у найбільшому спортивному заході, який відбудеться в цих країнах, значно більша", — зазначають у прес-службі "Євро 2012 Україна".

Набір волонтерів для Євро-2012 розпочався 14 червня цього року. З того часу надійшли заявки з 142 країн. Жителі України та Польщі надіслали найбільшу кількість заявок — 90%, але велика кількість жителів Німеччини, Росії та Іспанії також пропонували свої послуги.

"Україна і Польща встановили абсолютний рекорд по набору волонтерів турніру, середній конкурс по Україні становив 4 особи на місце, тоді як в Києві ця цифра сягає 6,5 людини на місце. Загалом, саме в столицях країн-господарів ми відзначаємо найбільший конкурс серед бажаючих стати волонтерами", — підкреслив директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Співбесіди із зареєстрованими кандидатами у волонтери почалися у вересні 2011 року. Вони проходять по вихідних. За перші шість тижнів рекрутери встигли поспілкуватися з 4 тисячами кандидатів в Україні.