"Події, які відбулися увечері 1 січня у Києві і декількох містах України (факельна хода імені Бандери) - це тривожні тенденції, виклик усьому українському суспільству і кожному громадянину нашої держави. Ми починаємо розуміти, що Євромайдан маргіналізується. На ньому, на жаль, починають домінувати ксенофобські настрої, печерний націоналізм і елементи нацизму", - вважає Колесніченко.

Представники опозиції об'єдналися навколо фашистської ідеології

Регіонал вважає, що схожі акції - "це прообраз фашистської диктатури, і все, що відбувається в останні тижні в країні, показує, що представники опозиції об'єдналися навколо фашистської ідеології, в нетерпимості і бажанні знищити країну і майбутнє нашої держави".

Політик стурбований, що ходу, організовану ВО "Свобода", підтримали активісти Євромайдану, серед них і нардепи від "Батьківщини".

"Смолоскипна хода привернула багатьох активістів Євромайдану, що починає лякати. Це вже не демократія, це дійсно небезпечно для нашої держави, тому що гасла, які там звучали, неприйнятні в XXI столітті для культурних людей. Це заклики до міжнаціональної ворожнечі, протистояння, і найстрашніше, що Євромайдан виявився співучасником. І що найхарактерніше - попереду виступали народні депутати від "Батьківщини", - підкреслив Колесніченко.

Нагадаємо, в Україні напередодні відзначили день народження Степана Бандери. Найбільш масовими акції були у столиці. 10 тисяч людей зі смолоскипами пройшли центром Києва.