"Очікується відновлення підйомів рівнів води над поточними 5-6 квітня на р.Тиса біля водпоста Чоп на 0,4 - 0,8 м з утриманням води на заплаві мiждамбового простору, в нижніх течіях річок Боржава, Латориця та Стара на 10-30 см. Можливі підтоплення сільгоспугідь в Іршавському, Виноградівському та Мукачівському районах Закарпатської області та автодоріг місцевого значення", - йдеться у повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У ДСНС також зазначають, що 6-7 квітня на річках басейну Дністра (Івано-Франківська область) прогнозується підйом рівнів води на 0,3 - 1,0 м, місцями можливий вихід води на заплаву.

На річках басейну Прип'яті (Волинська область) 6-8 квітня очікується продовження підйомів рівнів води на 0,1 - 0,3 м над поточними рівнями, подальше затоплення заплав.

Нагадаємо, Держслужба з питань надзвичайних ситуацій повідомила про підтоплення 68 населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Чернігівській областях та Києві.