Такого великого замовлення від Міністерства оборони на Львівському бронетанковому заводі вже навіть не пам'ятають. Працюють у 2 зміни, щоб уже в січні ці БМП і танки змогли вирушити на фронт.

Частина техніки встигла побувати в зоні АТО, інша роками порошилась на складі, відтак ремонту потребує капітального. Не завівся жоден двигун.

Необхідними деталями забезпечує Міноборони, більшість не українського виробництва. Втім дещо виготовляють і у Львові. Тут танки не тільки ремонтують, але і модернізують, обладнуючи системою динамічного захисту.

Читайте також: Діти переселенців відправили новорічні подарунки в Крим та зону АТО

На ремонт одного танка за нормативами відведено 10 днів. Щоб встигнути швидше, на заводі навіть намагалися залучати волонтерів, та робота надто специфічна, тому покликали звільнених.

Скільки техніки ремонтують та на яку суму, на підприємстві не розголошують. Та весь концерн "Укроборонпром", до складу якого входить львівський бронетанковий, отримав замовлення від військових на понад 230 мільйонів гривень. Львів'янам дістався один із найбільших шматків роботи.