Про це повідомив Президент України Петро Порошенко після п’ятисторонньої зустрічі у Ньюпорті, передає прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що за попередньою інформацією завтра, о 14:00 має відбутися засідання Тристоронньої контактної групи. Заплановане підписання документа, яким передбачені етапи впровадження Мирного плану України.

Надзвичайно важливо, що ключовим елементом цього плану є припинення вогню. Якщо зустріч відбудеться і це (підписання плану) буде підтверджено, ми сподіваємося, що імплементація мирного плану буде започаткована завтра,
- наголосив Президент.

Глава держави наголосив, що Україна ніколи не хотіла війни, втомилася від війни і буде робити все можливе, щоб на її землю прийшов мир.

Читайте також: Україна має підтримку країн-членів НАТО, — Порошенко

“Перший крок до миру - це припинення вогню, це рішучі дії, які сприятимуть роззброєнню, загальнонаціональному діалогу, прийняттю відповідних законодавчих актів, які принесуть довготривалу стабільність в окремі райони Донецької та Луганської областей”, - сказав Порошенко.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко допускає, що рішення про двостороннє припинення вогню на сході України може бути досягнуто контактною групою в результаті переговорів у Мінську в п'ятницю.

Лідери терористичних угрупувань "ДНР" і "ЛНР", які орудують на сході України, Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили про готовність віддати наказ про припинення вогню на сході України в п'ятницю, якщо сторони конфлікту підпишуть план мирного врегулювання ситуації на Донбасі.