Про це повідомила прес-служба СЗГ УМВС України в Житомирській області.

“На місці події, куди прибула слідчо-оперативна група Бердичівського міськвідділу міліції, правоохоронці з’ясували, що повалення пам’ятника відбулося близько 1 години ночі. Звук від падіння чогось важкого почув сторож школи, що у цей час знаходився всередині приміщення. Проте охоронник виявив знесений пам’ятник лише за півгодини під час чергового обстеження території школи, лише вранці повідомивши адміністрацію навчального закладу”, - розповіли в міліції.

Читайте також: Активісти харківського Євромайдану проспект Леніна перейменували на проспект Леннона [Фото]

Як з’ясували працівники міліції, до події причетна група осіб, “адже повалити з постаменту заввишки 1,75 метрів бетонний пам’ятник висотою понад 2 метри самотужки навряд чи зможе одна особа”.

З місця події правоохоронці вилучили частину мотузки, за допомогою якої був повалений пам’ятник, а також інші докази.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження міліція з’ясовує обставини події та причетних до хуліганства осіб.

До слова, у місті Березівка, що в Одеській області, 5 січня невідомі облили чорною фарбою пам'ятник Леніну. Ще один пам'ятник Леніну в Одеській області впав сам.