Зокрема, на сайті ДПтС опублікований акт від 25 квітня, який підписали начальник Качанівської колонії Іван Первушкін, начальник медичної частини Цюра та інші представники установи.

У документі стверджується, що засуджена Юлія Тимошенко заявила, що не оголошувала голодування представникам колонії.

Це зафіксували в документі, який екс-прем’єр-міністр відмовилась підписувати.

Як раніше повідомлялось, захисник Юлії Тимошенко народний депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко повідомив, що екс-прем’єр-міністр оголосила голодування після брутального побиття працівниками колонії.

Омбудсмен Ніна Карпачова висунула генпрокурору Віктору Пшонці вимогу порушити кримінальну справу за фактом побиття Юлії Тимошенко.

У пенітенціарній службі стверджують, що Юлію Тимошенко ніхто не бив.

Текст документу:

25.04.2012 р. Харків
Акт

Ми, що нижче підписались, начальник колонії Первушкін І. А., заступник начальника колонії Колпащіков І. М., начальник медичної частини Цюра О.М., черговий помічник начальника колонії Курдюков О. М. склали наступний акт про те, що 25 квітня о 10:30 засудженій Юлії Тимошенко було роз’яснено зміст інструкції, затвердженої наказом № 127 від 12.06.2000 р. Державного департаменту України з питань виконання покарань про умови тримання і порядок примусового годування в установах кримінально-виконавчої системи осіб, які відмовляються від їжі.

Засуджена Тимошенко Ю. В. пояснила, що вона не оголошує голодування представникам колонії, але письмово це підтвердити відмовляється.

Начальником колонії було проведено роз’яснювально-профілактичну бесіду з Тимошенко Ю. В. з метою запобігання проявам відмови від їжі та виключення їх.

Начальник установи
полковник внутрішньої служби

Заступник начальника колонії
полковник внутрішньої служби

Начальник медичної частини
капітан внутрішньої служби

Черговий помічний начальника колонії
майор внутрішньої служби


Первушкін І. А.


Колпащіков І. М.


Цюра О. М.


Курдюков О. М.