Міллер зауважив, що обсяг закупівлі газу Україною набагато нижчий, ніж передбачено чинним контрактом із "Газпромом", і навіть нижчий за зобов'язання за take-or-pay, сі це стало каменем спотикання "Газпрому" та "Нафтогазу" вже цього року.

Він додав, що "Нафтогаз" минулого року також заявив про намір закупити 27 мільярдів кубометрів газу з урахуванням контракту на 52 мільярда кубометрів газу і take-or-pay в обсязі 41,6 мільярда кубометрів газу.

"Газпром" не погоджується на зниження обсягів закупівлі, вважаючи, що "Нафтогаз" надіслав заявку невчасно.

Водночас, заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв висловив думку, що Україна цього року закупить близько 40 мільярдів кубометрів газу, особливо з урахуванням того, що "Газпром" видав "Нафтогазу" аванс за транзит розміром $2 мільярда для закачування необхідних обсягів газу до ПСГ для забезпечення безперебійного транзиту газу до Європи.

Та пізніше Бойко заявив журналістам, що, згідно із затвердженим Кабміном балансом, у 2012 році "Нафтогаз" імпортує 27 мільярдів кубометрів газу.

До слова, керівництво "Газпрому" заперечує переговори з Україною щодо перегляду ціни на газ. За словами заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медвєдєва, є лише консультації і жодних офіційних переговорів.