Позов про позбавлення депутата повноважень подав громадянин Горбатов.

Він посилається на те, що на момент реєстрації нардепом Одарченко був членом правління товариства з обмеженою відповідальністю. Тобто не мав права обіймати державні посади.

На доказ пан Горбатов додав до позовної заяви протокол загальних зборів ТОВ "Донецьк-Аква" про обрання Одарченка членом правління.

"Я хочу абсолютно чітко заявити, що не є членом будь-якого правління, будь-якого ТОВ. Підприємницьку структуру під назвою "Донецьк-Аква" я не знаю взагалі", - заявив у відповідь Одарченко.

За його словами, сьогодні будь-яку людину можна зробити членом правління підприємства без її відома. Адже для підтвердження того, що людина є членом правління, достатньо свідчень третіх осіб.

А знайти охочих підтвердити те, чого насправді ніколи не було, не так і важко, пояснює Одарченко.

На думку нардепа, ініційований позов - це перший крок, щоб завадити "Батьківщині" брати участь у підготовці до виборів мера Києва.

Якщо Одарченка таки позбавлять депутатського мандата, на його місце прийде Вадим Меріков, голова миколаївської організації "Фронту змін".

Нагадаємо, минулого місяця депутатських повноважень позбавили представника фракції "Батьківщина" Сергія Власенка. Йому закинули суміщання обов'язків. Мовляв, він був народним депутатом і при цьому залишався юристом Юлії Тимошенко.