Про тиск заявили представники ініціативної групи. До заяви приєднались народні депутати від "БЮТ-Батьківщини" України Андрій Павловський і Михайло Волинець. Вони повідомили, що дружині загиблого дзвонять керівництво міста Родінське і міста Красноармійська і фактично вимагають якомога швидше поховати Геннадія Конопльова, запевняючи, що ними вже замовлена їдальня для поминання і вирита яма на кладовищі.

Нардепи обурені тим, що міліція не намагається швидше розслідувати цей злочин, а хоче терміново поховати покійного. Зокрема, Павловський також розповів, що в той час, коли Конопльов уже був мертвий, з його мобільного телефону надходили дзвінки його сину і представники міліції запевняли, що його батько ще живий і знаходиться в лікарні в Донецьку.

"Вони хочуть заплутати, сфальсифікувати подію, така їхня мета", — сказав нардеп, коментуючи ці дзвінки.

У той же час чорнобильці зазначили, що особисто вони зібрали частину коштів і вже передали сім’ї Конопльова, надавши свою посильну допомогу в похоронах загиблого. На думку чорнобильців, місцева влада боїться, що на похорони з’їдеться велика кількість чорнобильців і всіх, хто не байдужий до їхніх проблем.

Як раніше повідомлялось, невідомі у супроводі міліції зруйнували намет, в якому перебували голодуючі "чорнобильці".

Внаслідок сутички на місці події загинув шахтар-інвалід Геннадій Конопльов. Він не був "чорнобильцем", але брав участь у голодуванні.

Президент України Віктор Янукович після цього заявив, що він вражений смертю шахтаря-інваліда і доручив Генпрокуратурі розслідувати обставини загибелі протестувальника.