Правоохорнці вбивають

Сьогодні з життя пішло щонайменше п’ятеро активістів Євромайдану. Як стало відомо, принаймні двоє з них загинуло від куль правоохоронців.

20-річний Сергій Нігоян отримав чотири кульові поранення в шию, одне - в голову. 26-річний Михайло Жизневський помер, нібито, від пострілу з пістолета Макарова.

"Беркут" роздягає і знущається

20 січня на Грушевського "беркутівці" зловили двох хлопців-будівельників. Правоохоронці змусили їх роздягнутися, потім били й обливали холодною водою. Тікали постраждалі теж голяка. Керівник спецпідрозділу ЗМОП "Беркут" Анатолій Куліков заперечує причетність бійців до катування громадян. Каже, хлопці постраждали від світлошумової гранати.

21 січня один із учасників Євромайдану, якого захопили співробітники спецпідрозділу "Беркут" біля барикад на Грушеського, розповів, як над ним знущалися.

Він розповів, що його по черзі били всі "беркутівці". Після побоїв правоохоронці змусили активіста роздягнутися і на камеру сказати, що він любить "Беркут". Аж тоді чоловіка голого відпустили назад на барикади.

Ще одна жертва правоохоронців 17-річний львів'янин Михайло Нискогуза, якого "Беркут" затримав під час заворушень на Грушевського і над яким силовики жорстоко знущалися. Хлопець є напівсиротою, кілька місяців тому втратив маму. Його роздягли, поламали пальці, зламали руку, завдавали ран ножем. А коли били, змушували співати гімн, ще й примовляли: "Ну, де твій Бандера, чого не прийде і не врятує тебе?".


"Культура" і "Людяність"

Дивує й культура поведінки наших "захисників". Відео без коментарів.

Силовики з спецпідрозділу "Беркут" розгромили медпункт на Грушевського, де надавали допомогу потерпілим у ситичках.

Також в інтернеті з'явилося відео, на якому чітко видно, як силовик навмисне прицілився і вистрілив у медика.

"Беркут" без причини поволік працівника медпункту до себе. Коли інший медик пішов пояснити, що вони не мітингують, а надають медичну допомогу, беркутівець вистрілив йому в ногу", — розповідає активістка.

Тим часом влада гордиться силовиками

Після повідомлень про загибель активістів на вулиці Грушевського у Києві, губернатор Харківщини Михайло Добкін написав пост у Twitter, у якому похвалив силовиків.

Премєр-міністр Микола Азаров також хвалить людей у погонах і обіцяє відзначити всіх, хто бере участь у стримуванні мітингувальників у центрі столиці. З резервного фонду він обіцяє забезпечити їх всім необхідним. Зокрема, глава уряду пообіцяв вирішити житлові проблеми правоохоронців.

"Я насправді пишаюся, що у нас є такі воїни, і вдячний їм за самовідданий захист конституційного ладу і правопорядку. Вся країна може ними пишатися", - сказав Прем’єр.