"Ми звертаємось від трьох опозиційних фракцій до Президента України сьогодні ж зібрати робочу групу з питань помилування і розглянути звернення президентів Кокса-Кваснєвського та 173 народних депутатів і помилувати Тимошенко. Це звернення не фізичних осіб. Це звернення мільйонів громадян України. Це звернення 28 європейських країн та 500 мільйонів європейців", — сказала Геращенко, яку цитує прес-служба УДАРу.

Читайте також: Рішення щодо Тимошенко належить Януковичу, — євродепутат

Водночас, нардеп звернулася від опозиції до представників місії Європарламенту із закликом ввести санкції проти противників євроінтеграції.

"Я звертаюся від нашої фракції до панів Кокса і Кваснєвського. Настав час вводити санкції проти тих, хто сьогодні гальмує європейську інтеграцію України. Ці люди говорять якісь економічні збитки. То давайте порахуємо які економічні збитки несе Україна через цих людей, які гальмують євроінтеграцію. (…) Будь ласка, не пускайте їх у Європу, нехай шурують у Митний союз", — додала вона.

Верховна Рада не підтримала жоден із шести законопроектів про лікування ув’язнених за кордоном. Жоден законопроект не набрав більше 195-ти голосів, адже регіонали й комуністи утримались від голосування. Після провалу законопроектів опозиція почала скандувати “Ганьба!”.

Раніше сьогодні 365 народних обранців сьогодні проголосували у другому читанні та в цілому євроінтеграційний законопроект №3396 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів".