Їм тільки по 15, а підготовка - як у справжніх десантників. Вправи на землі, на тренажері, імітація стрибка з бойового вертольоту. Юні парашутисти тренуються менше року. Отець Георгій каже - не дасть підлітку стрибнути з кілометрової висоти, поки не впевниться у його психологічній готовності.

“Небо дуже очищає. Відносини між ними стають іншими. Люди, які здійснюють стрибок, - вони повертаються не тільки з ейфорією, а вони якось внутрішньо змінюються. Вони стають більш дисциплінованими, зібраними”, - сказав настоятель Свято-Духівської церкви Отець Георгій.

15 вихованців отця Георгія - сільські діти. Дмитро Ханов уже кілька разів стрибав з парашутом. Каже, цей екстрім йому до душі. Та й інших занять сільській молоді ніхто не пропонує.

“Я вже стрибнув 5 разів. Один раз з вертольота, і 4 - з літака. Очищає всередині, пропадає образа, злість і ти вже повертаєшся спокійним після стрибка”, - ділиться враженнями член дитячо-юнацького парашутного клубу Дмитро Ханов.

Підняти вертоліт з підлітками в повітря - задоволення не з дешевих. Кожен політ коштує - 3 тисячі гривень. У держави грошей не просять. Тож кошти на оренду літака отець Георгій бере з пожертв прихожан.

Окрім служби у храмі села, в обов'язки отця Георгія входить і відвідування військових частин поряд - окрім десантної, ще й танкова. Свою службу завжди починає з молитви за українських військових.