Про це політик заявив у суботу, 14 лютого, перебуваючи з офіційним візитом у Перу, повідомляє Deutsche Welle з посиланням інформаційне агентство dpa.

Якщо ми змарнуємо цей шанс, то наступного шансу розрядити конфлікт ще довго не буде,
— наголосив Штайнмаєр.

Він нагадав, що "високу ціну" вимушені сплачувати насамперед мирні жителі охопленого війною регіону.

Водночас дипломат запевнив, що ФРН готова надати допомогу для моніторингу режиму припинення вогню, який повинна здійснювати ОБСЄ. "Якщо перемир'я будуть поважати, ми також візьмемо на себе відповідальність", — додав глава МЗС Німеччини.

Зазначимо, за даними штабу АТО, станом на 5:00 15 лютого, загалом зберігається режим артилерійської тиші. Усього зафіксовано 10 обстрілів позицій українських військових — усі в районі дебалцівського плацдарму.

У Маріуполі ситуація спокійна, вогонь по позиціях наших військових ворог не відкривав. Терористи перестрілювалися між собою в передмісті.

За інформацією Генштабу ЗСУ, станом на ранок 15 лютого режим дотримання тиші в цілому зберігається, з 3:00 ночі бойовики повністю припинили обстріли позицій наших військових.

Разом з тим, за даними Геннадія Москаля, сьогодні вночі, 15 лютого, після встановлення режиму тиші бойовики обстріляли з "Градів" Попасну Луганської області. В результаті загинуло двоє літніх людей. Станом на 9:30 стрілянина не припиняється.

У прес-центрі АТО згодом повідомли, що з 6:00 ранку терористи ведуть обстріли у районі Дебальцевого і готують провокації проти сил АТО з метою зриву перемир’я.