Олені Білоус лише 26 і вже рік, як вона покинула рідний дім у Донецьку. Проте, віра у добро дівчину не покинула. Трагічні події заставили її ще більше цінувати власне життя. Фотоапарат, каже Олена, її другі очі. І бачать вони значно глибше. Тому залюбки погодилась на участь у фототаборі.

Це проект, який в охоплених війною країнах організовує відомий журнал National Geographic. До об'єктиву дівчини потрапляють не всі. Переселенка шукає близьких по духу, спраглих до життя. А ще знимкує речі, які можуть чимало "розповісти". Наприклад, понівечена лялька.

Антон з Ялти до Києва переїхав за два місяці після анексії Криму. Фототабір допоміг йому побачити у подіях, які відбуваються, не лише сірі та чорні сторони.

Щодня учасники фототабору робили сотні кадрів. Однак організатори вибирали лише декілька найкращих. Їх презентували глядачам на мультимедійній виставці. На більшості фотографій — діти.

Восени півсотні найкращих робіт помандрують виставкою найбільшими містами України. А найкраща світлина має шанс потрапити на обкладинку National Geographic.