Ми повинні побачити зміни в діях Росії, які продемонструють, що вона дотримується міжнародного права. Ми повинні побачити, що вона дотримується своїх міжнародних зобов'язань,
- сказав Столтенберг сьогодні на прес-конференції.

Столтенберг підкреслив, що НАТО не намагається вступити в конфронтацію з Росією, однак Альянс не збирається ставити під загрозу принципи безпеки в Європі. "Я хочу бути ясним: НАТО не прагне до конфронтації з Росією. Однак ми не можемо і не будемо ставити під загрозу принципи, на яких грунтується наш Альянс, а також безпеку в Європі та Північній Америці", - зазначив він.

Генсек НАТО заявив, що альянс готовий вивчити можливість проведення ради Росія-НАТО, якщо надійде відповідний запит.

Ми поки не отримували ніякого конкретного запиту про проведення ради Росія-НАТО, але якщо він надійде, ми, звичайно, будемо готові його розглянути,
- сказав він.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг в середу заявив, що не вбачає суперечності між посиленням Альянсу і спробами налагодження конструктивного діалогу з Росією.

Читайте також: На сьогодні українська армія не відповідає стандартам НАТО, — Шимків

Він також запевнив, що підтримує Україну: "Ми бачимо можливості у припиненні вогню, але бачимо і його порушення. Ситуація дуже крихка... Росія продовжує дестабілізацію України та продовжує порушувати міжнародні закони… Ми будемо продовжувати нашу повну підтримку незалежній, суверенній та стабільній Україні. Кожна європейська нація має бути вільною, щоб вирішувати свій шлях", - заявив генсек Альянсу.

Як відомо, Йенс Столтенберг вступив на посаду генерального секретаря НАТО. Свій перший робочий день на новій посаді політик провів у штаб-квартирі Альянсу.