"Я надзвичайно стурбований недавнім розвитком подій у Криму. Дії збройних груп, які сталися сьогодні, небезпечні і безвідповідальні. Я закликаю Росію не вживати ніяких дій, які можуть призвести до ескалації напруги", - сказав він у Брюсселі, відкриваючи засідання Комісії Україна-НАТО.

Генсек НАТО також закликав керівництво України "продовжувати встановлювати інклюзивний політичний процес, який відобразить демократичні прагнення всього українського народу".

"Я закликаю всі сторони відійти від конфронтації, утриматися від провокаційних дій і повернутися до діалогу", - додав Расмуссен.

Нагадаємо, в.о. глави МВС України Арсен Аваков підтвердив, що сьогодні, 27 лютого, на світанку озброєний автоматичною зброєю і кулеметами загін невідомих захопив будівлю кримського парламенту, що у Сімферополі.

Сьогодні вранці з'явилася інформація, що невідомі із зброєю захопили будівлю Ради Криму. Наразі над будівлями — російські прапори, а перед входом до будівлі — барикада з підручних предметів.

Згодом кореспондент "Центру журналістських розслідувань" повідомив, що міліція оточила центр Сімферополя: не пропускають пішоходів і транспорт, зокрема, громадський — тролейбуси від Центрального ринку до площі Леніна не їздять.