Про це повідомив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук в ході круглого столу в Нацбанку.

Наш консультант з центрального банку Канади сказав, що у них процес реформування центрального банку зайняв п'ять років. Коли ми сказали, що хочемо закінчити за півтора - максимум за два, він нам не повірив. Такі масштабні проекти вимагають структурного підходу і часу, пов'язані з серйозними технологічними та організаційними змінами. Але ми сподіваємося, що за півтора — максимум за два роки ми це зробимо,
— сказав Писарук.

Як зазначив виконуючий обов'язки заступника голови НБУ Владислав Рашкован, фінансові ресурси для трансформації Нацбанку не потрібні, а економічним ефектом від її реалізації буде скорочення низки витрат НБУ в два рази.

За словами Рашкована, в даний час в НБУ працює 11,5 тисяч осіб, у тому числі 6,3 тисячі виконують функції, не пов'язані з основною діяльністю регулятора, а після трансформації чисельність персоналу буде скорочена майже вдвічі.

При цьому, за його словами, скорочення персоналу в НБУ не обов'язково означає звільнення людей, так як, наприклад, при передачі підвідомчих навчальних закладів НБУ персонал цих вузів залишиться працювати в структурах, підвідомчих Міністерству освіти.

До слова, Національний банк очікує затвердження нової програми з Міжнародним валютним фондом зі збільшенням фінансування на 15 млрд доларів до кінця лютого.