Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Таке рішення викликане ситуацією, яка унеможливлює роботу банківської системи у звичайному порядку, та має на меті забезпечити фінансування потреб держави та життєдіяльності населення", - йдетья в повідомленні.

"Інструкцією визначено особливості порядку припинення роботи учасника в системі електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП) та відновлення функціонування учасника СЕП після тимчасового призупинення роботи, особливості виконання банком платіжних доручень клієнтів у разі відключення від СЕП або порушення роботи системи автоматизації банку", - наголошує прес-служба.

"Також передбачені собливості порядку організації роботи з готівкою в банківській системі, зокрема питання перевезення валютних цінностей та інкасації коштів, пошкодження та знищення готівки банками України (у разі неможливості її інкасації Національним банком України). Визначені особливості роботи інформаційних систем Національного банку України, організації та ведення бухгалтерського обліку в надзвичайному режимі роботи, організації та проведення роботи з відновлення бухгалтерського обліку", - зазначают у Нацбанку.