Повідомляє агентство Bloomberg.

При цьому більшість держав ризикує зіткнутися зі збільшенням вартості запозичення.

"Лідерами" списку країн є Японія, якій необхідно рефінансувати борги на три трильйони доларів, і США - 2,8 трильйона доларів. Крім того, Італії цього року потрібно погасити борг на 428 мільярдів доларів, Франції - на 367, Німеччини - на 285 мільярдів доларів, Канаді - на 221 мільярд, Бразилії - на 169 мільярдів доларів, Великобританії - на 165 мільярдів доларів, Китаю - на 121 мільярд, Індії - на 57 мільярдів, Росії - на 13 мільярдів доларів.

Масштаби боргів викликають побоювання в аналітиків, серед яких - керуючий компанії Ignis Asset Management Ltd. в Глазго Стюарт Томсон. На його думку, ці побоювання тепер стосуються в основному середини 2012 року, коли найбільше активізуються наслідки глобальної економічної рецесії.

Експерти очікують, що інвестори будуть вимагати додаткову компенсацію за ризик при кредитуванні країн, що мають високе боргове навантаження. Вартість запозичення для країн "Великої двадцятки" в 2012 році, що розраховується на основі прогнозів аналітиків для котирувань десятирічних облігацій держав, виросте на 39%.