Міністри фінансів країн-членів G20 можуть вийти із загальними, узгодженими пропозиціями найближчим часом. Про це повідомив в суботу, 26 листопада, помічник Президента РФ Аркадій Дворкович .

"Міністри фінансів "двадцятки" будуть зустрічатися в найближчі тижні. Лідери "двадцятки" доручили міністрам фінансів розібратися, який спосіб найкращий, та подати пропозиції. Зараз міністри фінансів в інтерактивному режимі обговорюють ці пропозиції і повинні найближчим часом вийти із загальними, узгодженими пропозиціями", — сказав Дворкович.

"Ситуація в європейській економіці поки дуже непроста. Очевидно, що накопичені борги і в банках, і в урядів занадто великі і доведеться знаходити способи знижувати боргове навантаження, а для банків — збільшувати капіталізацію, щоб розібратися з поганими боргами . Це потребує часу, не кілька місяців, а декілька років. У ці кілька років, швидше за все, європейська економіка буде рости дуже повільно, якщо взагалі буде зростати", — додав співрозмовник.

Як раніше повідомлялося, саміт G20, що пройшов на початку листопада в Каннах, доручив міністрам фінансів виробити різні варіанти антикризових дій, у тому числі розглянути можливість внесення додаткових фінансових ресурсів в Міжнародний валютний фонд, інвестування коштів в SDR (валюту МВФ) або ж добровільних внесків на рахунок, який адмініструє МВФ.

Зустрічі міністрів фінансів "двадцятки", відповідно до звичайного графіку, проходять в лютому і жовтні. На початку листопада в ЗМІ висловлювалися припущення, що фінансова G-20 може зібратися поза графіком, ще до кінця року, з метою вироблення пропозицій щодо європейської боргової кризи. Однак ці припущення були потім спростовані.