Насправді мобілізація Путіним бойовиків відбувається дуже оригінальним способом. Немає ніяких призовних пунктів, а є зомбоящик, який натравлює російський народ на український. Уявіть собі ветерана війни в Афганістані або в Чечні, якому з ранку до вечора говорять, що в Києві засіла чи то жидобандерівська, чи то фашистськобандерівська, чи ще якась хунта, яка ставить собі за мету знищити російський народ і знищити його спочатку на сході України, – сказав Нємцов в ефірі програми "Шустер LIVE".

За його словами, завдяки пропаганді кордон з Україною перетинають озброєні люди, які навіть не завжди отримують за це гроші.

"Ця підла і брехлива, гірша від геббелівської, пропаганда працює, а дуже багато людей щиро і наївно вірить, що так воно і є. Мало людей користується фейсбуком і ще менше, або майже ніхто, не дивиться українське телебачення. А дивляться вони лише телебачення, повністю підконтрольне Путіну. І це мобілізує озброєних людей, яким в голову вклали ненависть до України і від всього українського. Вони дуже часто перетинають кордон навіть не за гроші", – вважає російський опозиціонер.

Дивіться також: Путін має забрати в Росію своїх терористів, — Луценко

Перше, що треба зробити, – це не бойовиків відкликати, а перестати брехати. Я вас запевняю – як тільки інформаційне тло у Росії зміниться, як тільки зомбоящик перестане з'їдати мозок російському народу, ніякого підживлення не буде. План Порошенка не буде реалізований, якщо не буде домовленості з Путіним про припинення зомбування та знущання над російським народом, – каже Нємцов.

Він зауважив, що в Росії немає жодної кримінальної справи через перетин кордону людьми зі зброєю, хоч вони злочинці і порушують закон.

Ще одне питання, яке потрібно вирішити з Путіним – це закриття кордону не з українського, а з російського боку. Бо українських прикордонників атакуватимуть з одного боку бойовики, які є в Луганській та Донецькій областях, а з іншого – так само з російського боку, – пояснює політик.

"Путіна хвилює Крим – у нього зривається курортний сезон. Зараз пляжі пусті, а велика кількість кримчан жила за рахунок туристичного сезону. І восени виникне ситуація, коли кримчани, люди в Ялті кричатимуть "Путін – самі-знаєте-хто". І це кричатимуть не біля посольства Росії в Києві, а в Ялті. Кінець Путіна почнеться з Криму. У нього на Криму виріс рейтинг, але там він і помре цей рейтинг", – підсумував Нємцов.