“Чарівник”, або ж “людина дощу” - саме так його охрестили журналісти за вміння долати дистанцію за найскладніших погодних умов.

У 1993 легендарний бразилець перейшов з команди McLaren у Williams Renault. Гонка 1 травня наступного року в Сан-Марино стала третьою в новій “стайні”.

Події чорного вік-енду, як згодом писатимуть журналісти, стали найтрагічнішими за всю історію Формули-1. Спочатку, в п’ятницю в серйозну аварію потрапив співвітчизник Сенни - Рубенс Баррікелло. Попри заборони лікарів, Айртон все ж таки відвідав його в лікарні. Наступного дня гонщика шокувала звістка про загибель австрійця Роланда Ратценбергера. Сенна наполіг на тому, аби детально вивчити місце аварії. І негайно взявся за питання підвищення рівня безпеки на трасах. Здавалося, “чарівник” відчував небезпеку, що звідусіль чатувала на нього.

Того дня вже традиційно Сенна розпочав гонку з поул-позиції - найкращого місця для старту. Ось тільки на 7-му колі з невідомих причин 34-річний бразилець на повороті Тамбурелло зірвався з траси і раптово врізався в бетонну стіну...