"Керував цим Майданом (до розгону 30-го листопада 2013-го року, — "24") чоловік на прізвище Доротич. Саме у його руках був звук, а мікрофон в однієї співачки. Ви її добре знаєте. Не називатиму її імені і прізвища. Не заслуговує вона на це з моїх уст. На тому Майдані розпочалися співи і танці і не допуск політиків до слова. Політики 2 дні спостерігали за цією технологією влади і за тим так званим безкоштовним звуком тільки через те, що Майдан мав бути неполітичним", — сказала Фаріон під час виступу.

Після цього вона зауважила, що згодом політики вирішили опустити знамена політичних партій і прийти до неполітичного Майдану.

У них від цього був шок. Технологія влади перестала працювати. У них здали нерви і "Беркут" вночі розігнав так званий неполітичний Майдан. У суботу зранку ми з вами вийшли на політичний Майдан, який тоді виник на Михайлівській площі,
— додає свободівка.

Уже на Михайлівській площі, каже Фаріон, політики отримали можливість сказати людям те, що думали: а це начебто те, що неможливо вирішувати надважливі політичні питання геостратегічного характеру "співанням, танцюванням, а слід це вирішувати спільними зусиллями" без поділу на громаду і опозиційних політиків.

"Саме тоді, врешті маючи у руках мікрофон, я нагадала і тим студентам, які піддалися на провокацію, і тим, хто це організовував, і тій, яка тримала в руках мікрофон і тримає його далі, що колись неполітичний студент Богдан Сташинський, якого завербували московські служби, вбив політичного Степана Бандеру", — наголосила вона.

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада силовики розігнали мирний протест студентів на Майдані Незалежності.