Вакарчук розповів, що команда намагається допомагати в різний спосіб. А цього разу вирішили самотужки зібрати велику суму грошей за допомогою музичного проекту "Вночі", щоб у військовому госпіталі в Запоріжжі обладнати операційний та реанімаційний блоки, а також, закупити реанімобілі.

Офіційні квитки на концерт коштували до 15 тисяч гривень. Але є приватні внески людей, які готові допомогти,
— каже музикант.

Він додав, що участь у проекті беруть і компанії, які дають звук та світло, крім оренди залу. Майже всі надали свої послуги безкоштовно.

"До п’ятниці ми встигнемо закупити частину обладнання, оскільки з курсом — постійні проблеми", — зазначив Вакарчук.

Читайте також: Міжнародна спільнота не проти заморозити конфлікт на сході України, — політолог

Незалежно від політичних поглядів, всі заслуговують на всебічну підтримку. Не треба зараз ділитись — той хороший, а той — поганий: треба робити спільну справу,
— наголосив Святослав.

Музикант зазначив, що на сході місцеві органи контролювали всю ситуацію так, як їм було вигідно, і вони фактично створили серед населення міф другого і третього сорту.

Патерналізм в Україні — одна з найбільших проблем. Особливо це загострено на сході,
— говорить Вакарчук.

"Не обов’язково допомагати грошима – нам потрібно стати відповідальними і тратити зусилля", — каже лідер гурту "Океан Ельзи".

Всі такі християни, але всі забули, щоб давати частину того, що заробив,
— зазначив Святослав Вакарчук.

Святослав вважає, що коли починаєш зміни – починати варто з себе. Він додав, що все, що відбувається в Україні – в руках українців, і тільки регулярні речі дадуть результат.

"Я ніколи не ділив і не буду ділити людей за паспортами чи за кров’ю", — наголосив лідер гурту.

Довідка: Патерналізм — система політичних відносин, принцип державного управління або політична практика, при якій одні політичні суб'єкти поводять себе до інших як «батько» до «дітей» в патріархальній сім'ї. В першу чергу мається на увазі поведінка держави або її інститутів у відношенні до громадян, суспільства.

До слова, 19 грудня 2014 р. у Києві в театрі ім. Івана Франка відбудеться благодійний концерт сольного проекту Святослава Вакарчука "Вночі". Усі зібрані під час події кошти підуть на оновлення та повне облаштування операційних залів Запорізького госпіталю.