Про це йдеться у заяві МЗС України.

22 липня цього року Міністерством закордонних справ України надіслано ноту МЗС Росії, у якій висловлено рішучий протест у зв’язку із черговими актами агресії Російської Федерації проти України та її громадян. Росія, зокрема, вкотре порушує українсько-російський державний кордон, постачає зброю терористичним організаціям, надає їм фінансову підтримку,
— йдеться у повідомленні.

"17 та 18 липня цього року сім вертольотів МІ-8 та МІ-24 вторглися з території Росії у повітряний простір України у районах населених пунктів Іллівка та Олександрівка Луганської області. Крім того, 19 та 20 липня ц.р. з районів населених пунктів Хутір Маноцький, Авіло-Успенка та Ленінський Російської Федерації було нанесено низку артилерійських ударів із застосуванням систем САУ, "Град" та мінометів по позиціях Збройних Сил України поблизу населених пунктів Ільїнка, Манич та Комишуваха Донецької області", — сказано у заяві зовнішньополітичного відомства.

МЗС України висловило російській стороні рішучу вимогу негайно припинити надання всебічного сприяння та фінансової підтримки терористичним організаціям, а також систематичне порушення українсько-російського державного кордону.

До слова, представник Білого дому Джош Ернест повідомив, що у Вашингтоні продовжують розглядати можливість введення додаткових обмежувальних заходів відносно Росії, у цьому питанні американські дипломати консультуються з європейськими союзниками.