Боячись власних звільнень, працівники протестували проти звільнення керівництва підприємства, яке перешкоджає перевіркам фінансово-господарської діяльності Південно-Західної залізниці, а її начальника Олексія Кривопішина 4 березня Кабмін відсторонив від повноважень після викриттів ЗМІ в широкомасштабних витратах державних грошей на власні потреби.

Як розповіла одна з учасниць мітингу, до них у вагонну дільницю прийшло вище керівництво і наказало у вихідний день з'явитися на Банкову.

"Ми вже не перший місяць працюємо по чотириденці, а тут сказали — треба терміново вийти в п'ятницю. Мовляв, треба заступитися за керівництво залізниці. Сказали, хто відмовиться, вважайте, ви тут більше не працюєте", — розповіла залізничниця.

Жінка так само поділилася, що плакати і гасла для вигуків їм роздали вже на місці координатори мітингу. Зрежисований мітинг опального керівництва Південно-Західної залізниці пройшов під прикриттям нібито профспілки, адже не секрет, що такі організації мають репутацію "вираження голосу народу".

Слід зазначити, що найчисельніших галузевих профспілкових організацій — Профспілки залізничників і транспортних будівельників України та Вільної профспілки машиністів — на мітингу помічено не було.

До Адміністрації Президента псевдопротестувальники принесли список звільнених керівників ПЗЗ, які перешкоджали проведенню перевірки дороги.

Нагадаємо, напередодні мітингу, 19 березня, після відкритих перешкод діям комісії в проведенні перевірки роботи ПЗЗ, керівництво Укралізниці звільнило керівний склад залізниці, який саботує аудит.

Події розгорталися таким чином, що призначеного Кабміном 11 березня в.о. начальника ПЗЗ Володимира Тягульського невідомі люди у військовій формі вивели з управління Південно-Західної залізниці, а сам кабінет начальника залізниці обклали цілодобовою охороною. Хто ці невідомі люди в камуфляжі, ймовірно, добре відомо начальнику адміністративної служби ПЗЗ Олексію Коновалову, який на відео заявив, що вони з ним, а в тому, що ці люди насильно вивели в.о. начальника дороги за межі будівлі, не бачить проблеми.