Нацисти, фашисти, екстремісти, убивці. Страшні чутки про "Правий сектор" ширились Маріуполем ще з минулої зими. Нині ж бійці батальйону стоять на крайньому кордоні міста та боронять його від ворожого вторгнення.

Щоб розвіяти зловіщі міфи хлопці намагаються частіше спілкуватися з місцевими жителями. Переконують людей, що борються за неподільну країну і загрози мирному населенню не несуть.

Кажуть, що наш ворог не є Російська Федерація, а це — сам Путін. Ну але нема в Криму 70 тисяч клонів Путіна, нема на Донбасі 50 тисяч клонів Путіна. Це — росіяни, військові, добровольці, "казакі", як вони кажуть. На мою думку це війна з Росією за територіальну цілісність і незалежність України,
— говорить боєць з позивним "Душман".

Родичі бійця з позивним "Кіт" з Донецька не знають, що він пішов у "Правий сектор". А на передовій зараз весь авангард "Правого сектора" Одеси.

Зазначимо, до подій на сході більшість бійців ніколи не воювали. Від держави підтримки не отримують — свою зброю здобувають у бою, а одягом і харчами їх забезпечують волонтери. Тим не менше, своїм прикладом чоловіки доводять, Україна – єдина, і боронити її має кожен.