Про це він заявив у Мінську під час прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна"

Якщо мова йде про нову пропозицію скликати політичну конференцію щодо України, то я про це не чув. Переконаний, що ніяких велосипедів винаходити не треба: є мінський формат — єдиний формат, де представлена і київська влада, і лідери південного сходу, — сказав Лавров.

На думку російського міністра закордонних справ, такий формат є адекватним. "Ми його підтримуємо, спроби розмити цей формат ні до чого доброго не приведуть", — підкреслив міністр.

Лавров також заявив, що не очікує доленосних рішень, зокрема, щодо українського питання, від сьогоднішньої зустрічі у Москві зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмайером, проте підкреслив важливість діалогу з Німеччиною та іншими країнами ЄС.

"Візит робочий, ми домовилися провести чергову зустріч, поговорити про Україну, але не тільки про неї, а й про російсько-німецькі відносини", — сказав міністр.

Нагадаємо, головною метою візиту міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра до Києва і Москви у Берліні називають спробу реанімації мінських угод, які мали призвести до припинення вогню на Донбасі.