Про це повідомляє УНН.

"Законних чи конституційних перешкод для участі будь-яких потенційних кандидатів, про яких говорять у суспільстві, зараз немає. Я не можу випереджати рішення ЦВК, але, на мій погляд, всі кандидатури, які висловлять бажання брати участь у виборах, повинні мати таку можливість за умов подання у комісію документів, які передбачені законом про вибори, і виплати застави", - сказав він.

Охендовський нагадав, що грошова застава на виборах складає 2 млн 500 тис. грн, а рішення про реєстрацію кандидатів ЦВК прийматиме на протязі 5 днів з дня отримання документів.

Зауважимо, завтра розпочнеться реєстрація кандидатів. Голова ЦВК додав, що коли ЦВК складав кошторис на вибори, то виходив з того, що в них візьмуть участь 20 кандидатів.

Окрім цього, за словами Охендовського, у Раду вже направлений законопроект про внесення змін до закону про президентські вибори.

"Закон містить можливість висунення кандидатів виборчими блоками партій. На сьогодні, процедури , що передбачені для створення блоків, не можуть бути здійснені в тих часових рамках , які залишилися до проведення виборів", - повідомив він.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко просить не розглядати її кандидатуру на посаду глави уряду.