Під час програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV Сюмар зауважила, що ситуація, коли в нинішніх умовах українські телеканали купують серіали, зняті на замовлення міністерства оборони Російської Федерації, через те, що вони дешевші, є ненормальною.

Про це повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Безумовно, на сьогодні склалася ненормальна ситуація. Вже рік триває війна в Україні, а ми досі дивимось серіали, в яких російські "менти" або солдати є великими героями. Ми не можемо популяризувати ті органи влади держави-окупанта, які сьогодні вбивають наших мирних громадян. Ми повинні тут дбати про свій національний інтерес, який полягає в тому, аби ми відверто визнали, що ми маємо дбати про свій інформаційний простір, про його розвиток, що у нас є своя ідеологія, своя історія, свої пріоритети і цінності",
— заявила Сюмар.

Вона наголосила також, що завдання народних депутатів — максимально підтримати українських солдат і зробити так, щоб вони змогли ефективніше захищати Україну.

Заступник голови фракції "Народний фронт" додала, що для посилення інформаційної безпеки України нардепи розробили пакет законопроектів.

"Погано йти шляхом заборон, треба йти шляхом альтернатив. Але коли діють так агресивно, коли так дозволяють собі брехати, як це сьогодні зробив Путін, заявивши про "натівський легіон", який нібито воює в Україні, то від такої брехні є сенс захищатися", – вважає Сюмар.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін назвав українську армію легіоном НАТО, який має на меті стримування Росії.