Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", біля будівлі перебуває група адвокатів, яких не впускають на з'їзд невідомі особи в камуфляжній формі.

У будівлі, де проходить з'їзд адвокатів, перебуває велика кількість людей у ​​камуфляжній формі, які представляються "охороною будівлі". Водночас у них відсутні будь-які розпізнавальні знаки, а будь-які документи вони пред'явити також відмовляються. Ці люди стоять на всіх входах у приміщення, де проходить з'їзд, і строго перевіряють за одним їм відомими критеріями всіх, хто намагається пройти. Всього всередині будівлі три таких "поста".

Біля будівлі знаходяться співробітники міліції, проте ніяких активних дій не роблять.

Водночас сьогодні депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко з трибуни парламенту звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням розібратися в ситуації.

"Прямо зараз в центрі Києва в Будинку кіно відбувається з’їзд адвокатів, на якому обирають представників Вищої ради юстиції. Зараз тітушки заблокували туди вхід, не пускають туди делегатів, ігнорують всі закони", — заявив він.

За словами депутата, "люди Портнова" намагаються заблокувати обраннях нових членів Вищої ради юстиції від з'їзду адвокатів.

Нагадаємо, Петро Порошенко ще цього місяця може призначити членів Вищої ради юстиції за президентською квотою.