24 листопада київські розробники 3D-пазлів представили свій продукт на топовій краудфандинговій платформі "Кікстартер", серед яких — дерев’яний паровоз. Для масового запуску у виробництво їм потрібно було 20 тисяч доларів.

Та не минуло й доби, як ця сума вже лежала на рахунку креативних українців, і зараз щохвилини зростає. Компанія зі збору коштів триватиме ще більше місяця, тож навіть складно уявити, яким буде фінальний результат.

Ідея цих механізованих іграшок прийшла Денисові Охріменку, коли він чекав на появу первістка. Хотілося зробити щось унікальне. Киянин згадав про дитяче захоплення конструкторами й тоді ж подумав, що сучасні механізми стали надзвичайно маленькі й зазвичай заховані, тож ми не уявляємо, як вони працюють.

Спочатку потрібно було обрати матеріал. Денис експериментував з пластиком, картоном, утім фанера виявилася найкращим варіантом. Розробка першого конструктора затягнулася на 2 роки, доки нарешті автор представив своє творіння інвестору. 2013 року команда закупила першу партію деревини й лазерний станок. Загальне капіталовкладення — 10 тисяч доларів.

Читайте також: Художник з Тернопільщини став українським Сальвадором Далі

Зараз у їхньому каталозі 11 моделей. На розробку кожної з них йшло від тижня і до року. Щомісяця випускають близько 5 тисяч таких конструкторів. Ціна від ста до майже 400 гривень, а, окрім України, їх уже можна придбати у Німеччині та Фінляндії.

Унікальність пазлів Ukrainian Gears у тому, що всі вони механічні й виготовлені виключно з фанери, а для збирання моделі не знадобляться ні клей, ні штучне кріплення, ні інструменти. Технологія унікальна, тому кияни її запатентували.