Поруч із Борисом Нємцовим у момент вбивства була українська 23-річна модель Ганна Дурицька.

У мережі з’явився запис з камери відеоспостереження в центрі Москви, на якій зафіксований момент убивства російського опозиціонера.

Розслідуванням вбивства Бориса Нємцова буде займатися генерал Олександр Дриманов, який останнім часом курував слідство у справі української льотчиці Надії Савченко.

Співробітники поліції знайшли і допитали власника білої "Лади Пріори", з якої, ймовірно, розстріляли Бориса Нємцова.

У Москві знайшли автомобіль вбивць Нємцова. Білий автомобіль кілерів виявили неподалік від місця вбивства.

Президент Росії Володимир Путін надіслав телеграмою співчуття матері Бориса Нємцова Діні Яківні Ейдман. Сама жінка попереджала сина про загрозу смерті від рук президента Росії.

Слідство має три основні версії вбивства Бориса Нємцова у центрі Москви. Зі слів правоохоронців можна зробити висновок, що найактивніше вони розробляють "український слід".

Влада Москви дозволила провести жалобну акцію у пам'ять Нємцова.

До нас звернувся з проханням Михайло Касьянов про проведення траурної ходи в центрі Москви до 50 тисяч осіб. Ми погодили цей захід. Він розпочнеться о 15.00 (за московським часом —24),
— сказав глава московського департаменту
регіональної безпеки Олексій Майоров.

До місця вбивства Нємцова росіяни всю ніч несли квіти і свічки.

Також хтось встановив фото опозиціонера з підписом Je suis Boris.

Інтернет-видання "Слон" опублікувало найцікавіші моменти інтерв'ю, в якому йшлось про антикризовий марш "Весна" 1 березня, політику, економіку, справу Надії Савченко.

Слідчі РФ у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова розглядають як версії злочину політичну провокацію, ісламсько-екстремістський слід та навіть внутрішньоукраїнські події.

Світові лідери вражені звісткою про смерть російського опозиціонера. Так, Президент Литви Даля Грибаускайте написала, що смерть Бориса Нємцова штовхає Росію у морок терору проти власних людей. Барак Обама засуджує брутальне убивство, закликає до його прозорого розслідування та з теплотою згадує знайомство із Нємцовим у 2009.

У Києві принесли квіти та свічки до посольства Росії.

На місці вбивства Нємцова в центрі Москви в суботу вранці залишається велика група журналістів, кілька патрульних автомобілів поліції. Люди принесли квіти і фотографію опозиціонера.

Нємцов готував доповідь з фактами присутності військових РФ в Україні, — Собчак

Російський телеканал "Дождь" повідомляє станом на 03:41 за Москвою:

Тіло
Бориса Нємцова вже забрали з місця злочину, до якого соратники політика вже почали приносити квіти.


Автомобіль, на якому зникли вбивці Бориса Нємцова, — білий Ford Focus або Ford Mondeo, повідомило "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах. За його даними, встановлено номерні знаки машини, її оголосили в розшук.

Один з організаторів маршу "Весна" російської опозиції Леонід Волков вважає, що мітинг не можна проводити в такому вигляді, як його запланували.

Він, натомість, запропонував організувати 1 березня траурний марш в центрі Москви.

Читайте також: Вбивство Нємцова: коментарі Порошенка, Яценюка та інших відомих українців

Президент США Барак Обама оприлюднив свою заяву з приводу вбивства Нємцова.

У Білому домі сподіваються на прозоре та безпристрасне розслідування цього інциденту.

Сам Борис Нємцов понад два тижні тому ділився побоюваннями, що Володимир Путін може замовити його вбивство. Читайте детальніше за посиланням.


Путін відреагував на вбивство Нємцова!

Путін зазначив, що це жорстоке вбивство має всі ознаки замовного і носить виключно провокаційний характер,
— заявив прес-секретар
російського президента Дмитро Пєсков.

Представник російської поліції Володимир Маркін повідомив про відкриття одразу двох кримінальних справ за фактом вбивства Бориса Нємцова.

Він також додав, що у політика стріляли не менше семи-восьми разів.


Спочатку про вбивство Бориса Нємцова повідомило джерело у правоохоронних органах Росії. Згодом інформацію офіційно підтвердили в МВС Росії.

Прямий ефір з місця події